Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Aan het begin van de Corona tijd, toen ik nergens heen hoefde, zat ik lekker thuis aan de keukentafel te borduren aan een merklap. Er lag een boterham op tafel en ik dacht zou je ook op brood kunnen borduren? Voor mij een hele logische vraag. Sommige mensen kunnen iets tekenen en dan weten ze wat ze denken te moeten weten. Ik moet het eerst maken, hoe doe ik dat, hoe werkt dat, hoe krimpt dat brood - dus ook de technische kanten er van – de borduurmogelijkheden ervan.

Om een beetje contact te houden met de rest van de wereld, zette ik, wanneer ik iets gemaakt had, het op Facebook. Daar kreeg ik reacties op waar ik weer mee aan de gang ging. Iemand gaf een ontbijtkleedje en vroeg of ik daar iets mee kon. Of iemand zei 'wat een broodje aap!' en dan borduurde ik een broodje met een aap erin. Allemaal met ongelofelijk veel plezier. Zo heb ik in het verleden gewerkt met klei, dingetjes maken, een mooi dingetje met een prachtig glazuurtje. Mooi, of grappig of technisch goed gemaakt, het ging niet altijd inhoudelijk ergens over. Ik dacht nu ook in eerste instantie: die brood objectjes, die gaan allemaal naar de kippen, dat ga ik niet exposeren, ik weet niet eens of ze goed blijven en niet uit elkaar vallen in de loop der tijd.

Het zijn allemaal vingeroefeningen: kan ik oren maken, een mond maken of tanden, ja. Punt. Volgende. Zelfportretje borduren, kan ook net als teksten op tegeltjes van boterhammen. En die ogen. Ik raakte gefascineerd door de ogen in het uitgeholde brood. Een oog is een bijzonder ding en de moeite waard om verder uit te zoeken. Een oog verdient een plekje, een sokkeltje. In plaats van keramiek te exposeren op een sokkeltje bouw ik nu sokkeltjes van klei voor mijn brood-ogen. Het kan verkeren.