Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Samen met beeldend kunstenaar Ria Wesseling heb ik eind 2015 een installatie gebouwd van klei en zand in de voormalige wachtruimte Perron 1 van station Delden. Het 'interieur' verwijst naar een verloren traditie waarin de boerin, voor de zondag, in het 'lös hoes' patronen van zand strooide. 
Wat betekent 'A'j dr bunt, mojje dr wean' tegenwoordig? Met de vraag 'Kuj nog twents? ' zijn reizigers op Perron 1 gevraagd een mooie uitspraak, zin of woord in het Twents te zeggen. De opgehaalde teksten vormen een patroon van zand vormen rondom het stationsgebouw. Met de voetstappen van gasten en reizigers verdwijnt het beeld in de tijd.


Voor de installatie maak ik een zevental kastpoten en tafelpoten in klei. Ria maakt de ijzeren constructies voor de stoel, tafel en lamp en kleit een kom en ketting. 

De opbouw van de installatie op Perron 1 in Delden. 

Voor het zandstrooien hebben we een speciale cursus gevolgd bij de vrijwilligers van Museumboerderij Wendezoele in Delden.

Tijdens de afsluiting van de expositie komen ook de vrijwilligers van Wendezoele op bezoek.

De formulieren waarmee we de uitspraken van de Twentse reiziges hebben verzameld.