Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Voor de IJsselbiennale 2017 hebben Wanda Schaap en ik een plan gemaakt om de moeizame migratie van wolven en edelherten over de IJssel te stimuleren. We hebben iedereen gevraagd ons mee te helpen ze over te zetten via het voet/fiets pontje ‘Het kleine veer' Hattem-Zwolle. Op negen zondagen in juli en augustus 2017 hebben we 300 wolven van oost naar west en 300 edelherten van west naar oost verplaatst. Ze waren te zien op de taluuds van de haven bij Hattem en in de tuin van familie Groten aan de andere zijde. Het geld voor dit project is samengebracht via een crowdfundactie van Voor de kunst, waar mensen een hert of wolf konden adopteren. De eigenaren van de herten en wolven mochten ze zelf overvaren en kregen ze na afloop van de tentoonstelling thuisgestuurd.


 mhajee migratie tuin06

Een aantal herten en wolven is nog te koop. Ze zijn 50 cm hoog en zijn gemaakt van cortenstaal en gemonteerd op een stok die je gemakkelijk de grond in kan slaan. Een enkel hert of wolf is €50,- per stuk. Een setje van een wolf en hert, of twee wolven of twee herten kosten €90,-. Je kunt ze live bekijken in langs de IJsselkade in Deventer, tussen huisnummer 70 en 80 staan ze in de tuinmuur gestoken. Wil je een wolf en/of hert kopen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je moet het hert of de wolf zelf komen afhalen, dan kan je het mooiste exemplaar uitkiezen. Bekijk meer foto's van herten en wolven.


Voordat iemand het pontje opgaat vragen we of hij of zij een wolf of hert wil migreren met een korte uitleg over het project. Voor hen die meer informatie willen, geven we een folder mee. Aan de andere zijde worden de migreerders opgevangen en geholpen om de wolf of het hert een eigen plekje te geven. Als je een wolf of hert gekocht hebt, krijg je deze na de IJsselbiennale opgestuurd.


 Mannie Klijn Velderman interviewt Margreet halverwege het project Migratie


 Klik op de afbeelding voor een leesbare vergroting.