Aan het begin van de Corona tijd, toen ik nergens heen hoefde, zat ik lekker thuis aan de keukentafel te borduren aan een merklap. Er lag een boterham op tafel en ik dacht zou je ook op brood kunnen borduren? Kijk bij vingeroefeningen met dagelijks brood en een ogenblik naar het antwoord.

Inga Tjapkes van RTV-Oost interviewt mij over de bruids-luier en mijn werk voor het programma 'Over uit de kunst'. Over hetzelfde onderwerp een kort verslag op de weblog van RTV-Oost.

 

Artikel in de Stentor van 23 juli 2018 naar aanleiding van de opening van expositie De Salon in de Bergkerk in Deventer. Klik op de afbeelding voor een leesbare vergroting.
Informatie over de exposities onder De Salon en Open Ateliers.

mh pers Stentor20180723 03

Het project migratie is afgerond en er zijn nog een aantal herten en wolven over. Voor de liefhebber zijn ze te koop voor 50,- per stuk of 90,- per setje. Je kunt ze live bekijken aan de IJsselkade in Deventer, tussen huisnummer 70 en 80, daar staan ze bovenop de tuinmuur. Wil je een wolf en/of hert kopen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je moet het hert of de wolf zelf komen afhalen, dan kan je het mooiste exemplaar uitkiezen.

Afgelopen jaar hebben de cursisten de workshop Klei je eigen schoorsteenkapje met succes afgerond. Alle kapjes zijn gegeglazuurd en ongeschonden uit de oven gekomen en er zijn inmiddels al twee gemonteerd op een woonhuis en een winkel in Deventer. Wil je een workshop op locatie of in mijn atelier: bel gerust voor de mogelijkheden. Telefoon 06-49802544 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Temidden van het project Ruimte voor de rivier ligt Goliath rustig op zijn publiek te wachten. Ondanks de niet bepaald zomerse weersomstandigheden houdt de IJsselklei en het langzaam overwoekerende gras Goliath prima in vorm.

Halverwege het project Migratie tijdens de IJsselbiennale 2017 filmt en interviewt Mannie Klijn Velderman Margreet over de voortgang van het project en haar ervaringen tijdens het overvaren met het pontje Hattem-Zwolle.

Terug van heel lang weggeweest: een tol. Halverwege de jaren 90 heb ik een heleboel van dit type tollen gekleid. Ze waren erg populair: ze waren de oven nog niet uit of ze waren al verkocht. Dus letterlijk als warme broodjes. Daarom heb ik er ook bijna geen foto's van en staan ze niet op de website. Deze is door omstandigheden weer teruggekeerd op het oude nest.

Tol, 1995
Formaat ± 40x 25 cm

Belangstelling? Te laat! Zie andere items.
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-49802544.

 

 

Help ons mee 300 edelherten en 300 wolven van cortenstaal over te zetten met het pontje bij Hattem in juli en augustus 2017 elke zondag van 12.00-1500 uur!!! Een project van Wanda Schaap en Margreet Hajee voor de IJsselbiennale 2017.

Voordat de grote schoorsteenkappen geglazuurd en gestookt gaan worden, gaan we eerst een aantal glazuurproeven doen. Dit om te kijken welke soorten glazuren er zijn, hoe ze eruit komen te zien wanneer je ze in een dunnere of dikkere laag aanbrengt, hoe ze op elkaar reageren, en bij welke temperatuur je welk effect hebt. Het is altijd spannend wanneer de oven geopend gaat: is er niets kapot gegaan, hoe ziet het er uit, valt het mee of valt het tegen? De proefjes nemen we mee naar tafel en we bespreken de resultaten met elkaar. We bekijken wat we genoteerd hebben, zodat we straks bij de grote elementen meer controle hebben over kleur en effect. Volg mij voor actueel workshopnieuws ook op facebook.

Je kunt Goliath Mamuthus Primigenius, zeg maar Goliath, bewonderen vanaf de uitkijkpost Nieuwendijk 8278 BD Kamperveen. Hij is te zien vanaf half juni tot en met eind september 2017.

In de reeks MIJN VERHAAL van het Deventer Ziekenhuis wordt ik geinterviewd over darmkanker en de invloed daarvan op mijn leven en werk.

Vier cursisten kleien momenteel een schoorsteenkapje voor op hun eigen huis. Eén cursist is aanstichter van dit geheel. Hij vroeg een paar maanden geleden: waar kan ik de schoorsteenkapjes die op jouw huis staan kopen? Ik zei: kom je eigen schoorsteenkapje maar kleien in mijn atelier. Ik zette het op facebook en drie andere mensen haakten in. Volg mij dus voor actuele workshops ook op facebook.

Vorige week legde ik de laatste hand aan de benen van mijn nieuwe werk 'Ssst, ze slaapt'. Haar bovenlichaam lag toen al in de Bergkerk, want ze kan niet in 1 keer in de auto (laat staan in de scootmobiel). Wil je haar in haar totaliteit bewonderen, ga dan nu naar de tentoonstelling De Salon in de Bergkerk in Deventer. Ze heeft een prachtige centrale plek in het koor van de kerk. Dat kan nog tot en met 30 augustus 2015. 

Tijdens de drukbezochte atelieropruiming afgelopen zaterdag 14 maart 2015 zijn vooral de kleinere objecten, zoals de stenen en stoffen barbies en vogelhuisjes zeer goed verkocht. Maar ook een paar grote objecten zijn door tevreden kopers mee naar huis gesleept. Klik op de foto voor een korte impressie.

Canalis analis is nu ook live te bewonderen op vimeo!
Geluid: Twanzichtkaart
Techniek: Jeroen Diepenmaat

Zaterdagmiddag 14 maart 2015 ga ik een atelierveiling met vanaf-prijzen houden. Ik veil diverse stukken van mijn werk van de afgelopen 20 jaar: honden, barbies, schalen, vogelhuisjes en nog veel meer. Bekijk hier de uitnodiging atelieropruiming.

Voor het Festival Souvenirs van de Woeste grond hebben beeldend kunstenaar Loes ten Anscher en ik de Weiwaardersbeker ontworpen. De beker komt voort uit het verhaal GEMENE GRONDEN over Herman, een moderne boer die ook actief is als weiwaarder. Naar het project weiwaardersbeker.